Niet alleen vrouwen hebben een zeer gevoelig plekje, ook mannen dit is de prostaat. Bij vrouwen noemen we dit ook wel de G-spot en bij mannen wordt dit dan de P-spot genoemd. Vaak wordt deze gezien als een gebied waar je niet mag komen en dat is erg jammer want wanneer je de prostaat masseert en stimuleert wordt dit als erg plezierig en opwindend ervaren. Maar het is ook nog eens super voor de gezondheid! Dus altijd de moeite waard om een keer te kijken of dit werkt. Er is zelfs een prostaat vibrator op de markt.

Voorbereiden van een prostaat massage

Toch vraagt het uitvoeren van een massage wel wat voorbereidingen, dit om de ervaring wel fijn te maken en om geen beschadiging te krijgen. De prostaat is naast gevoelig ook vatbaar voor wondjes.

  • Zorg ervoor dat je vingernagels gevijld en geknipt zijn, dit om geen kleine krasjes of wondjes te veroorzaken.
  • Gebruik veel glijmiddel voor een massage, zonder prostaat vibrator kun je het beste kiezen voor een glijmiddel op siliconen basis.
  • Het is verstandig om een anaal douche te gebruiken voor een grondige reiniging.
  • Zorg dat je volledig ontspannen bent, neem bijvoorbeeld eerst een lekkere douche of een warm bad.

Waar zit de prostaat? En waar moet je masseren?

Ook handig om te weten waar de P-spot zit. Deze zit op circa 6- 7 cm in de anus, de vinger van een partner kan daar dus goed bij. Nogmaals zorg dat je nagels goed geknipt en gevijld zijn en breng een ruime hoeveelheid glijmiddel aan. Doe dit op de vinger en in en rond de anus. Breng je vinger voorzichtig In de anus. Stop wanneer je voelt dat de spieren gespannen zijn en ga pas weer verder wanneer het weer ontspannen is. Vervolgens maak je een hele langzame kom hier beweging met je vinger. Een prostaat voelt als een soort van kastanje. Ga er voorzichtig met je vinger overheen. Masseer de prostaat dan zachtjes met cirkelvormige beweging. Onthoud, maak kalme rustige en kleine bewegingen en ga alsjeblieft geen grote stoten stotende bewegingen maken.

Prostaat vibrator

Wanneer jullie er beide achter zijn gekomen dat jullie dit als prettig ervaren, kun je ervoor kiezen om een prostaat vibrator aan te schaffen. Deze is speciaal gemaakt voor de prostaat bij de mannen. Denk er wel aan om glijmiddel gebruikt te gebruiken.