Soms voel je je eenzaam, of ben je toe aan een nieuwe relatie. Echter heb je niet de mogelijkheid om mensen in je vrije tijd tegen te komen bijvoorbeeld. Dit kan een reden zijn om te proberen om via een datingsite te daten. Natuurlijk wil je er dan zeker van zijn dat je met iemand praat die oprecht, maar ook echt is.

Helaas komt het al zo lang als er datingsites bestaan voor, dat er vele zogenaamde fake profielen tussen staan op de datingsites.
Gelukkig zijn er een aantal punten waar je op kunt letten en hebben wij een paar tips voor je!

Hoe herken ik een fake profiel op een datingsite?

Trek je de stoute schoenen aan en maak je een online profiel aan om te daten? Dan wil je natuurlijk dat er aan de andere kant, iemand zit die oprecht is. Iemand die eerlijk is en vooral ook is wie hij of zij zegt te zijn. We horen het al jaren en het lijkt niet anders te worden. De meeste sites hanteren enkel fake profielen en worden hier steeds beter in. 

Toch zijn er dingetjes waar je een fake profiel aan kunt herkennen. We hebben 4 super tips voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij ook onbezorgd online daten, zonder je zorgen te maken of degene waar je mee praat, wel echt bestaat!

4 super tips om een fake profiel te herkennen

Om een fake profiel te herkennen, kun je hopelijk iets hebben aan onderstaande tips;

  1. Vraag om een specifieke foto. Heeft je toekomstige date bijvoorbeeld gezegd een huisdier te hebben? Vraag dan soms eens om een foto. Mocht je wantrouwen hebben, dan kun je vragen om een selfie met iets ‘afgesproken’ erop. Dit kan een witte kaars, of zelfs een krant zijn. 
  2. Stel soms eens een vraag nog een keer. Als alles echt is, dan zullen de antwoorden altijd hetzelfde zijn. Een goede vraag zou bijvoorbeeld kunnen zijn; Heb je broers en zussen/andere familie.
  3. Wees oplettend. Komt het geheel een beetje ‘too good, to be true’ over? Dan is de kans helaas redelijk groot dat dit ook zo is. 
  4. Stuur nooit geld, wissel nooit persoonlijke gegevens uit. Ga nooit in op verzoeken om geld te sturen! Wordt dit gevraagd? Dan kun je er rustig vanuit gaan, dat het profiel op iets anders uit is.