We tellen in ons land steeds meer mannen en vrouwen die single zijn. In de randstad en de grote steden is het grootste gedeelte single. Niet alle vrijgezellen willen alleen blijven en dat zien we in de cijfers van online dating. Het aantal singles neemt in de toekomst alleen nog maar toe. De verwachting is dat er in 2050 meer dan de helft van de volwassenen single is. Dating apps zullen daardoor nog populairder worden. 

Internet dating aanbieders

Inmiddels kent zo’n dertien procent van alle stellen elkaar via het internet. De aantallen zijn explosief gestegen de afgelopen jaren. In 1998 was minder dan 2% elkaar tegengekomen via internet nu is dat zeker 13%. Online daten wordt een steeds groter fenomeen. Ook dating apps veroveren razendsnel de datingmarkt. Heb jij ook genoeg van het alleen zijn en zie jij ook voordelen bij het daten online dan moet je snel een bezoekje brengen aan de appstore. 

Feiten en weetjes

Volgens bronnen online, groeien dating-apps als kool en daarom zetten we de volgende feiten en weetjes op een rijtje:

  • 62% van de mannen gebruikt een dating-app
  • 91 miljoen mensen hebben een dating-app op hun telefoon
  • 70% van deze gebruikers is tussen de 16 en 34 jaar oud
  • Tinder gaat binnenkort een plus-versie starten waar je tegen betaling extra opties kunt gebruiken

Wat zijn de voordelen

Een van de redenen dat de dating-apps zo populair zijn is dat ze passen in ons drukke bestaan. Als je ergens staat te wachten of je hebt even pauze op je werk, swipe je makkelijk even door de lijst met potentiele kandidaten heen. Een kort gesprekje met jouw match is ook zo gemaakt. 

Je ontmoet mensen die je in de kroeg niet tegenkomt en je neem een grens wel om gewoon even gezellig te kletsen. Soms heb je interessante gesprekjes en maak je een afspraak voor een leuke date. Soms zijn de gesprekjes niet echt interessant en maak je daar gemakkelijk een eind aan. Als een gemaakte date via de dating app uitloopt op een ramp heb je weer iets leuks te delen met je vrienden of vriendinnen. Je hebt dus weinig te verliezen. Schroom daarom niet om je aan te melden bij een dating app als je het single zijn beu bent. Kies een leuke dating app en schrijf je gratis in.