Gefeliciteerd! Je hebt de moed bij elkaar geraapt om iemand op date te vragen! OMG hij of zij heeft ja gezegd!! Nu komt het moeilijke gedeeltje… Je eerste date plannen.  

Je wilt je date zo plannen, dat je interesse toont, maar niet TE veel, je wil het gezellig hebben, maar niet overkomen alsof je TE veel je best doet…
Ik weet dat dit super nerve wracking kan zijn, dus ik help je graag een handje met wat tips voor je eerste date! Doe er je voordeel mee en ga op de beste eerste date van je leven! 

Mijn eerste tip, zorg voor een goede locatie!  

De locatie bepaalt de sfeer voor je date. Tenzij je al weet wat voor dingen je date leuk vindt, kun je het beste voor iets neutraals kiezen. Focus op elkaar en kijk of jullie een klik hebben.
Je wil bijvoorbeeld niet voor een 5 gangen diner in een restaurant zitten en bij de eerste cola denk je, euhmmm NOPE! Daar zit je dan… 5…gangen…lang! In plaats van de standard “diner en een movie” probeer een leuke bar of koffietent. Op deze manier kunnen jullie kletsen, zonder druk, zonder je helemaal in je nette pak te hijsen en zonder tijdsdruk van bijvoorbeeld een 5 gangen diner! Mocht het niks zijn, dan kunnen jullie na je eerste bakkie, gewoon beide je eigen kant op en no hard feelings, toch? 

Mijn tweede tip, zorg voor gespreksonderwerpen! 

Het laatste wat je wil, is dat jij en je date niks meer hebben om over te praten. Ben jij een nerveus type, of vind je het lastig om een gesprek op gang te houden? Bereid jezelf voor, voordat je op date gaat. Geloof me, niemand wil dat het stilvalt tijdens een date, want dat is euhmmm… Awkward! Heb je een date met een dame? Vergeet aub de standaard pick-up lines! Een leuke dame zit niet te wachten op lege complimentjes, of je gefaalde grapjes. Dat noemt men afknappers! Bedenk een paar leuke onderwerpen van tevoren en voel aan hoe je date hierop reageert. (Zorg wel dat je hier zelf ook over kunt mee praten) 

Mijn derde en laatste tip voor vandaag, leer van het verleden! 

Is dit niet je eerste date? Ga eens bij jezelf na, wat er eventueel mis is gegaan tijdens vorige dates… Had je jezelf voorbereid? Hadden jullie gespreksstof, was er een klik, duurde het te lang? Stel jezelf eens een aantal vragen aan de hand van je laatste date en probeer op elk punt, jezelf te verbeteren deze keer. Als er geen gewoon geen klik is, dan is dat jammer, maar kun je niks aan doen! Als het niet aan de klik ligt, probeer jezelf dan eens voor te bereiden aan de hand van bovenstaande tips. Kies de juiste locatie, zorg voor gespreksstof en leer van je vorige dates! Oh en mijn allerlaatste tip… Kies vooral ook de juiste date