Je hebt elkaar net leren kennen en je relatie is in alle opzichten helemaal perfect. Jullie krijgen de bekende kriebels in de buik als jullie elkaar aankijken, de kleine imperfecties zie je niet van elkaar en er hangt altijd een bepaalde spanning in de lucht. Uiteraard willen jullie allebei dat dit voor altijd zo blijft, maar zo geweldig en spannend als het in de eerste maanden is, zal een relatie nooit blijven. 

Open en eerlijk


Door open ne eerlijk met elkaar te communiceren, valt of staat een relatie. Dat wil niet zeggen dat je echt alles met je partner moet delen. Soms zijn er gewoon dingen die je misschien beter met je vrienden kan bespreken, zoals die knappe man die bij de kinderopvang wel eens een knipoogje naar je laat vallen of die mooie borsten van je nieuwe collega. Daar wordt je partner niet blij van als je dit vertelt en je partner kan het gevoel krijgen niet meer goed genoeg voor je te zijn.

Doorbreek de routine


Als je al een tijdje samen bent, kan er al snel een sleur in je relatie komen. Iedere dag ’s avonds op de bank voor de televisie, de volgende ochtend samen uit bed, tanden poetsen, ontbijten, een kus en naar het werk kan al snel saai worden. Natuurlijk geeft een dergelijke routine een bepaald vertrouwd en veilig gevoel, maar een beetje spanning en avontuur zou ook wel leuk zijn toch? 

Doorbreek die routine eens wat vaker en verras je partner door bijvoorbeeld lekker uit te gaan eten, maak een ontbijtje klaar of ga er samen eens een dagje of weekendje tussenuit. Dat zijn misschien voor de hand liggende dingen, maar je zou ook eens aan nieuwe dingen kunnen gaan denken, zoals karten, zwemmen of klimmen aan een klimmuur. 

Herbeleef je eerste date


Om je routine te doorbreken en de spanning weer even op te zoeken, zou je ook eens kunnen doen alsof jullie je eerste date weer hebben. Hoe romantisch is het om op dezelfde plek, op dezelfde dag, op dezelfde tijd je partner weer opnieuw te ontmoeten. Praat tijdens deze date niet over jullie dagelijks leven, want jullie kennen elkaar tenslotte net pas. Heb het bijvoorbeeld eens over toekomstplannen en over passies. 

Geef af en toe een cadeautje


Natuurlijk hoeft dat niet iedere week een gouden ring te zijn, maar gewoon zo af en toe eens een kleine attentie waarmee je je waardering voor je partner laat blijken. Stel dat je partner het regelmatig over iets hebt wat hij of zij nodig heeft, hoe klein en onbenullig het ook lijkt te zijn, koop dat dan voor je partner. Hiermee laat je merken dat je wel degelijk naar hem of haar luistert.Love language
om hier kort over te zijn, zijn er vijf manieren waarop mensen hun liefde willen uiten en ontvangen. Dat gebeurt door middel van fysieke aanraking, een dienst bewijzen, cadeaus, quality time en woorden. Als je beiden niet dezelfde taal spreekt, kan dat op een gegeven moment een probleem gaan worden. Je partner vind het vast ook leuk om je eens in mooie lingerie te zien.