Na een periode single door het leven te zijn gegaan breekt meestal op een dag het moment weer aan dat je dat wel weer hebt gezien en liever een partner zou hebben, of misschien ben je alleen op zoek naar anonieme sex? Je besluit mee te gaan met je tijd en jezelf in te schrijven op een datingsite. Daten via een datingsite werkt net even anders als bijvoorbeeld in een café, want hoe begin je nu het beste een gesprek?

Probeer eerst voor jezelf te bepalen met welke reden je op de datingsite bent.

Het is om te beginnen belangrijk om voor jezelf te bepalen met welk doel jij jezelf inschrijft op de datingsite. Als je alleen op zoek bent naar anonieme sex pak je het natuurlijk anders aan als wanneer je op zoek gaat naar een partner voor het leven. Uiteraard sluit het een het ander niet uit, als je er maar met zijn tweeën achterstaat.

Besef dat er ook verschil is tussen een gesprek starten als man of vrouw

Je denkt misschien een gesprek is een gesprek, of ik nu man of vrouw ben dat maakt verder niets uit. In zekere zin is dat ook zo, maar toch is er een verschil, gewild of ongewild. Wanneer je op zoek bent naar anonieme sex komt dat als man heel anders over als wanneer je dat als vrouw doet. Probeer je dus een heel klein beetje aan te passen aan de te verwachten rolverdeling. 

Een gesprek beginnen als vrouw

Zorg om te beginnen dat hij je aanspreekt, dat komt net even anders over. Zorg vervolgens dat hij een glimlach krijgt van je eerste berichtje, dus probeer daar net even iets meer aandacht in te steken. Leg de focus op aantrekkingskracht in plaats van op iets anders. Probeer niet te veel over jezelf te vertellen maar ook niet te weinig. Mocht je af willen spreken spreek dan niet te laat af.

Een gesprek beginnen als man

Het allerbelangrijkste: probeer jezelf te onderscheiden van alle anderen. Begin je bericht vooral niet met hoi, en alle variaties daarvan. Denk goed na over je openingszin en zorg dat dat er eentje is die geen enkele vrouw kan negeren. Gebruik geen zinnen die overduidelijk van een ander zouden kunnen zijn. Blijf weg van seksuele grapjes en opmerkingen. Doseer je complimentjes, en geef er niet te veel tegelijk. Probeer haar profiel te gebruiken als inspiratie, interesse tonen is het sleutelwoord.