Wanneer jouw partner niet heel dol is op jouw sperma dan is daar niet zo veel wat je daaraan kunt veranderen. Waarschijnlijk heb je al meerdere malen haar op andere gedachten te brengen door ze te vertellen dat meerdere onderzoeken kunnen aantonen dat sperma heel erg gezond is. Helaas zijn er nu eenmaal vrouwen die echt niet van zaad houden. We hebben de 5 meest voorkomende redenen voor je op een rijtje gezet.

Te veel sperma

De meeste mannen zien liever dat ze zoveel mogelijk sperma produceren, dit kan juist voor vrouwen een enorme no go zijn. Als dit het probleem is waar je partner mee kampt valt dit natuurlijk heel makkelijk op te lossen. Zorg ervoor dat je meer van jouw zaad loost! Dit kan je zelf doen maar je kan het ook met je partner doen, als je zorgt dat je in de ochtend masturbeert en in de avond met je partner dan zul je zien dat het een stuk minder zaad zal zijn.

Te weinig sperma

Ook kan het gebeuren dat het tegenoverstelde een no go is voor vrouwen. Ook valt dit eens goed onder de loop te nemen en kun je je sperma productie een boost geven. Uit onderzoek is gebleken dat mannen die regelmatig trainen in de sportschool dus erg actief bezig zijn met krachttraining, ze een hogere sperma productie hebben dan wanneer ze minder actief zijn.  Het is bewezen dat door krachttraining het testosteronniveau om hoog gaat en dat staat gelijk aan een hogere sperma productie. Ook zou je eens kunnen kijken om meer water te drinken, als je te weinig hydratatie hebt kan dit de productie ook beïnvloeden

Het sperma is te dik

Vaak hebben vrouwen een nare ervaring met sperma gehad waardoor ze eropaf zijn geknapt. Het zaad van sommige mannen kan erg dik zijn maar ook erg bitter. Dit is per man verschillend en als man heb je hier ook zeker invloed op.

We zeiden het hierboven al, hydratie beïnvloed de hoeveelheid maar dit kan ook de dikte bepalen. Kijk dus eens goed naar je water inname. Je kunt dit al zien door te kijken naar de kleur van je urine, als deze licht van kleur is heb je voldoende gedronken, als deze donker is dan kunnen er zeker nog wat glaasjes water bij.

Het sperma is gelig

Het kan ook voorkomen dat het sperma een gelige kleur heeft. Meestal heeft het een wit of grijsachtig kleurtje maar het kan dus ook wel eens anders voorkomen. Dit is vaak even schrikken maar hoeft niet altijd wat te betekenen. Een lichtgele kleur wordt dan nog als normaal gezien maar wanneer het donkerder is en ook in combinatie met een vieze geur dan kan het op een ontsteking duiden.  Dit moet dat door een arts gecontroleerd worden! Wanneer de kleur donker is en de geur is gewoon normaal wil dit zeggen dat het oud zaad is, dit komt voor als je een lange tijd niet bent klaargekomen.

Het sperma smaakt vies

Dit is wel de meest bekende klacht die vrouwen aangeven. Dit komt door het voedingspatroon van de man. Eet daarom meer fruit en dan voornamelijk ananas en bepaalde bladgroentes om het zoeter te krijgen. Roken en drinken is ook een echte no go voor de smaak van je zaad.